Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Zoals u weet, ik zit niet bovenop het nieuws. Gelukkig ben ik daarin als schrijver niet alleen. Afgelopen zaterdag stond er in de bijlage van een krant - die ik met regelmaat lees - een onderwerp met de titel: Bling bling Brazilian. Na enig onderzoek op het net te hebben gedaan - ja, ik informeer mijn lezers graag goed! – bleek de rage al vier jaar geleden opgestart te zijn.

Maar goed, net als het dagblad wist ik er dus ook niets vanaf - van de Vajazzling-  terwijl u er mogelijk al jaren mee rond loopt. Of weet u niet waar ik het over heb? Korte uitleg: sinds kort (vier jaar dus) kunnen dames de haardos van hun doosje, flamoes, foef, mossel, muts, pantoffel of hoe u doorgaans uw vagina ook noemt, niet alleen verkleinen tot een streepje, driehoekje of hartje. Nee! We kunnen er – in navolging van Jennifer Love Howitt en na het verwijderen van de baardgroei - ook een leuk mozaïekje op laten aanbrengen met echt Swarovski-kristal. De genoemde actrice/zangeres sprak overigens in de Amerikaanse talkshow Lopez Tonight openlijk over haar schattige vj (uitspreken als: vjee of, was het: vjeu – vagina jeukt?). Ja, stenen plakken mag wel maar uitspreken op welk lichaamsdeel, dat is voor de preutse Amerikanen een brug te ver. Tenslotte is het ook niet één van de grootste distributeurs van porno films…

Ik moet niet afdwalen. Terug naar het mozaïek. (Ik vraag me tussendoor even af wat Daniel Swarovski, oprichter van het Swarovski imperium, ervan zou vinden als hij zou weten dat zijn bijzondere ontdekking nu regelmatig boven een toiletbril hangt… Misschien is het maar goed dat hij achtenvijftig jaar geleden deze wonderlijke aardbol verlaten heeft! ) In het kader van mijn onderzoek zocht ik naar afbeeldingen van versierde vulva’s op internet. Wat een diversiteit! Van diepzinnige spreuken tot afbeeldingen van vlinders, regenbogen en kerstbomen! (Soms compleet met de Kerstman. Maar, moet die er juist niet in?) Helaas, bij mij rijzen alleen maar vragen op bij het zien van de foto’s. Want, wat gebeurt er als je mossel een nieuwe baard krijgt? Piept de nieuwe aanwas dan tussen de stenen door? (Een kerstboom met engelenhaar.) Kunnen de steentjes er afvallen en gaan ze dan niet enorm kriebelen tussen de … euh…juist daar. Of, vallen ze gewoon op straat – of waar je ook bent – omdat je geen slip meer aankunt? (Geen broodkruimeltjes maar glittertjes om de weg terug te vinden…) Plus, wat als de stenen verwijderd worden omdat je bijvoorbeeld de kerstboom verruilt voor de paashaas, wat krijg je dan? Een rood ei? Wellicht moet ik eerst ervaring opdoen alvorens ik deze column en mijn onderzoek door u laat lezen. Straks ga ik op zoek naar een waxsalon in mijn buurt om een afspraak in te plannen. Even denken, wat zal ik laten plaatsen op mijn foufoune? Welkom thuis?

© Sophie Dijkgraaff

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech