Welcome to Sophie Dijkgraaff   Click to listen highlighted text! Welcome to Sophie Dijkgraaff Powered By GSpeech

Verdwenen

Met dezelfde snelheid als waarmee ze jaren geleden het televisiekijkend publiek met haar aanwezigheid overdonderde, is ze verdwenen. De Telegraaf maakt melding van overmatig drugsgebruik, Ze.nl  herhaalt het bericht verspreid door Den Haag FM: een zelfmoordpoging. De radiozender was door verschillende bronnen ‘dichtbij ‘Barbie’’ ingelicht. Waarschijnlijk staat ‘dichtbij’ hier synoniem voor vrienden. Hoewel, ik vraag me af of ik deze uit-de-school-klappers als vrienden zou bestempelen …

Lees meer...

Latex

Nog voor het jaar twee weken oud is zit ik met Nina op de EHBO-post. Waarom? Omdat een of andere Speedy Gonzales haar aangereden heeft! Nou ja, hij reed over haar voet. Nog beter, hij reed over haar voet omdat Nina zonder kijken de straat wilde oversteken… Dus nu zit ik samen met een kermende vriendin - die intussen een eigen schuld dikke teen heeft – in het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Lees meer...

Gezond

Ik kan het niet laten. Al weken ligt dat ding naar me te gillen vanaf de salontafel: ‘Lees me! Lees me!’ En vroeg of zoals nu, laat, grijp ik er dan toch naar. Vergelijk het met een jeukende wond. ’t Kan even duren maar dan (Oh, wat lekker!) krab je de hele boel open. Dus ga ik nú mijn jaarhoroscoop voor 2018 lezen.

Lees meer...

Op de valreep

Dat was het dan weer! Het jaar dat 365 dagen geleden voor ons lag als een onbeschreven blad is als vanouds volgekliederd met herinneringen. Een repetitief gebeuren. ’t Is daarom ook zo vreemd dat ik op deze laatste dag van het oude jaar weer reikhalzend uitkijk naar het nieuwe. Alsof klokslag twaalf het leven verandert in een sprookje.

Lees meer...

L'Idole des jeunes

6 december 8.30 uur

‘Nina!’ Potverdikkie, heeft ze haar bord met beschuitjes op de bank gezet. Gatver! Heel mijn pyjamabroek zit onder de bessenjam!
‘In Frankrijk is de zanger Johnny Halloway… Halliway… is overleden.’ Wat! Ze bedoelt toch niet Johnny Hallyday…

Lees meer...

Trendy

Loop ik de woonkamer binnen is op de tv Saartje het nieuws aan het voorlezen! Nou ja, niet de echte natuurlijk. Die is al jaren de meubels van engelen aan het afstoffen. Hoewel, haar grote vrienden Swiebertje, Bromsnor en Malle Pietje hebben de hemelladder eerder bestegen. Wie weet leven ze gezellig samen.

Lees meer...

Saai!

Terwijl na veel gepeuter mijn escargot op de tafel van de buren belandt, hoor ik mijn buurman kakelen over financiële zaken waar ik geen verstand van heb. Laat ik even vertellen waar ik ben. Ik vergezel mijn vriend tijdens een etentje met fiscalisten. Eerlijk geschreven, hij had totaal geen zin (’t wordt saai ) maar ik laat zoiets niet aan mijn neus voorbijgaan!

Lees meer...

Schoolplein

De boeken van de Ierse schrijfster Maeve Binchy bevatten veelal de volgende ingrediënten: scènes die druipen van de knusheid, zelf gebakken taarten, cottages die je gedachten op sleeptouw nemen naar de Cotswolds en ergens in de verhaallijn is er altijd wel een moederlijk type vrouw met een dikke derrière, truttige rokken en zelf gebreide truien. Zo’n vrouw werkt meestal in een wolwinkel of op een school.

Lees meer...

1966

U hebt het waarschijnlijk al gelezen in de media, ex-Feyenoorder John de Wolf is het boegbeeld van de werkzoekende 50-plussers. Goede keuze want zoals hij zelf zegt: ‘Een bekende kop opent deuren.’ Daarnaast heeft het Beest van Rotterdam ook ervaring met het afgewezen worden tijdens een sollicitatieprocedure.

Lees meer...

Maïs

Onlangs moest ik denken aan mevrouw Bril, de dochters Bril en de hond Bril waarover columnist Martin Bril zo smakelijk kon schrijven. Hoe zou het met ze zijn? Wonen ze nog in Amsterdam? Hobbelen ze nog jaarlijks op en neer naar Frankrijk om daar vakantie te vieren? Ook een onderwerp waar meneer Bril met zoveel gevoel voor humor over vertelde.

Lees meer...

Griepcolumn

Vriend is ziek. Niet erg, maar toch wel zó vreselijk dat hij vanmorgen mijn huis binnen kwam lopen met de vraag: ‘Kan ik een paar dagen bij jou blijven?’ Tja, wat doe ik dan als vriendin? Ik laat de hoestende, proestende ó, zo zielige patiënt binnen en stop hem stevig in. Niet onder één dekbed, want dat is niet genoeg. Minstens twee moeten er aan te pas komen, want jeetje wat is het koud hè!

Lees meer...

Nieuwe buurman

Nu de recessie is afgelopen en de huizenverkoop weer loopt als een trein, hebben mijn bovenburen éindelijk hun huis verkocht. Gelukkig! Voor het stel en voor mij. Er komt een super leuke man boven me wonen. Nu maar hopen dat zijn seksleven iets rustiger verloopt dan van de vertrekkende buren.   

Lees meer...

Vluggertje

Zó jammer! Net nu ik van plan ben me te ontdoen van de kledingstukken die in mijn huidige staat van oververhitting écht onnodig zijn, hoor ik opeens: ’Veel vrouwen willen een oplossing voor hun vaginale schimmel.’ Pfff, niet nu!

Lees meer...

Vrouwengedoe

Heb ik eindelijk een werkgever, tref ik een groep dames die mij als collega totaal niet zien zitten! Niet te geloven! Hoe zich dat uit? Gniffelen, niet op een vraag reageren, fouten uitvergroten tot ze – ó, wat hebben we een lol! – gigantisch groot worden. Enzovoort, enzovoort. Ik vraag me af, vertonen mannen ook dit gedrag als een nieuwe vent hun territorium betreedt?

Lees meer...

De dames Gilbert

Mevrouw professor doctor Sophie Dijkgraaff. Wat zou dat mooi zijn! Niet omdat ik kik op titels maar omdat ik dan een studie had voltooid. En dan met name op het gebied dat mijn mateloze interesse heeft, psychologie. Het ontrafelen van het grote mysterie dat zich onder onze hersenpan afspeelt.

Lees meer...

Chatsessie

‘Sophie, schrijf jij altijd de waarheid in je columns?’
‘Ligt eraan welke je bedoelt.’
‘Over die grove afwijzing op je sollicitatie.’
‘Ja, dat is echt gebeurd.’
De vrouw met wie ik aan het chatten ben, stuurt tientallen trieste emoticons als antwoord.

Lees meer...

Ik heb een héél zwaar leven

‘Kom op Sophie, je kunt het!’ Nina, mijn vriendin, moedigt me aan alsof ik over enkele tellen de eerste winnaar ben van het Olympisch goud insuline spuiten. Trillend hangt mijn hand met daarin een énorme naald, boven mijn bovenbeen. Zweetdruppels vallen van mijn neus en uit mijn haar…

Lees meer...

Spoorzoekertje

Zoals dat gaat met mensen, raad ze iets aan en ze doen precies het tegenovergestelde. Zo las ik daarnet een column van Diederik van Vleuten omdat er met vette letters boven de eigenlijke tekst stond afgedrukt: ‘Als u gesteld bent op uw vrije tijd, stopt u met lezen’. Nu ben ik zeker gesteld op mijn vrije tijd, maar zo’n tekst daagt mij juist uit, waardoor ik nu al net zo verslingerd ben aan de website van Delpher.nl, als de columnist zelf.

Lees meer...

Ballen

Potverdikkie, wat word ik moe van al dat 50+ gedoe in de media! En dan de beelden die al deze berichten bij mij oproepen. Zo zag ik mezelf gisteren in gedachten rond hobbelen met een luier in mijn skinny jeans en zojuist nam ik een hap uit een boterham en ja hoor, zie ik mezelf met een slab om… een oranje! Alsof het ding vooral uit moet stralen dat ik vandaag zó vrolijk dement ben…

Lees meer...

De glitterpoes

Zoals u weet, ik zit niet bovenop het nieuws. Gelukkig ben ik daarin als schrijver niet alleen. Afgelopen zaterdag stond er in de bijlage van een krant - die ik met regelmaat lees - een onderwerp met de titel: Bling bling Brazilian. Na enig onderzoek op het net te hebben gedaan - ja, ik informeer mijn lezers graag goed! – bleek de rage al vier jaar geleden opgestart te zijn.

Lees meer...

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech